You are currently viewing Suomen kello- ja korumuseo Kruunu (17.4.2022)

Suomen kello- ja korumuseo Kruunu (17.4.2022)

Uusi Kruunu-nimeä kantava kello- ja korumuseo avautui 13. huhtikuuta 2022 uusissa tiloissa, Espoon Tapiolassa, Näyttelykeskus WeeGeen viereisessä rakennuksessa, osoitteessa Ahertajantie 3.

Museo ilmoittaa sivuillaan pyrkivänsä vaihtuvilla erikois- ja kokoelmanäyttelyillään olemaan tuoreesti kiinni tässä ajassa. Heti alkuun onkin todettava, että lähestymistapa oli hyvin moderni. En kokenut niinkään olevani museossa, ennemminkin jonkinlaisessa myyntinäyttelyssä, jossa ei myyty tai mainostilaisuudessa, jossa ei varsinaisesti mainostettu.

Minun maailmani -näyttely Tapiolan Kruunussa, kello- ja korumuseossa.

(Minun maailmani.)

Tietynlainen kepeys, ajankohtaisuus, kantaaottavuus ja raikkaus olivat museon parhaita puolia. Osin koin keskeneräisyyttä ja pintapuolista otetta. Olisin kaivannut kaikkien töiden yhteyteen nimikointilaput, joista olisivat käyneet ilmi ainakin käytetyt materiaalit, valmistusvuodet sekä töiden nimet.

Avajaisnäyttelyitä oli kolme. Yhteistyössä Invalidiliiton kanssa toteutetussa “Minun maailmani” -näyttelyssä idea oli hieno. Työparien toteuttamien koruteosten yhteydessä oli pysäyttäviä tarinoita siitä, millaista on elää vammaisena tässä yhteiskunnassa.

Yhdessä Invalidiliiton kanssa toteutettu "Minun maailmani" -näyttely museo Kruunussa.

Made in Helsinki” -näyttelyssä esiteltiin SarpanevaUhrenFabrikin (S.U.F Helsinki) mekaanisia rannekelloja.

Ahertajantiellä, Näyttelykeskus WeeGeen vieressä kello- ja korumuseo Kruunu.

“Kaikessa käden jälki” -näyttelyn rohkeat, humoristiset ja näyttävät korut sekä laukut olivat kultaseppämestari Harri Syrjäsen taidonnäytteitä. Ne olivat koruja minun makuuni. Kun pupu menee pöksyyn, se näyttää juuri siltä.

Kultaseppämestari Harri Syrjäsen suunnittelema kaulakoru.Harri Syrjäsen suunnittelema Fantti.

Samaan rakennukseen muuten avautuu Museo Leikki 13.5.2022. Sen jälkeen Ahertajantiellä on niin paljon ihania museoita “aherrettavana”, ettei kulttuuri heti lopu kesken.

Kruunun päälle kruununjalokivinä nautin metsän makuista kahvia ja herkullisen kakkuviipaleen aurinkoisessa Pupusaaressa.

Kavila Pupusaari Tapiolassa. Kupillinen kahvia ja kakkuviipale.

En saanut sitä, mitä lähdin hakemaan, mutta sain jotain muuta, mitä en osannut odottaa, ja ehkä se onkin hyvä juuri niin. Tulla yllätetyksi. Jäädä kysyväksi. Herätä.

Vastaa