Lähes ystäväkirjan sanoin

Nimeni on Nina Reunanen. Olen syntynyt Nousiaisissa vuonna 1968. Tällä hetkellä asun Vantaalla. Koulutukseltani olen filosofian maisteri (Turun yliopisto). Erään muiston sysäämänä opiskelin taannoin myös koulutetuksi hierojaksi. Yhä unelmoin opiskeluista. Minua kiinnostaa lähinnä vain kaikki. Ja, haluaisin olla Seppä Reunanen.

Harrastan käsitöitä, askartelua, väsäämistä, värkkäilyä, kirjoittamista, koiria, lukemista, elokuvia ja musiikkia.

Lempimusiikkini saa soida lujaa ja repeatilla. Backyard Babies, Godsmack, Crobot, Volbeat, Stray Cats, Alter Bridge, Disturbed, Motörhead, Sixx: A.M., Navarone, Keane, Lenny Kravitz ja Joan Jett. Ok! Tunnustan, että myös BTS ja Post Malone. Lempielokuviani ovat mm. Loving Vincent, The Shape of Water, In the Mood for Love, Requiem for a Dream ja El Hoyo. Obviously! Ok! Tunnustan, että katson myös animea (etenkin Slice of Life -tyylinen anime, kuten Blue Period) ja K-draamaa.

Minulla on kausia, jolloin luen lähes pelkästään dekkareita ja sitten taas aikoja, jolloin imen itseeni runojen tai self help -kirjojen vimmaa. Paulo Coelhon Pyhiinvaellus (”Kun teet totutut asiat toisin, annat sisimpäsi uudelle ihmiselle tilaa kasvaa.”) Anthony de Mellon Havahtuminen ja Uudistuminen (”Onko minun järkytyttävä, jotta saisin itseni liikkeelle ja tekemään jotakin?”). Camilla Läckberg, John Verdon ja Jussi Adler-Olsen viihdyttävät vallan mainiosti. Rakastan myös satuja (R.L. Stevenson: Huomispäivän laulu) ja kummallisuuksia. Erityisesti vanhat kirjat, joissa viipyilee se ullakon kuuma ummehtuneisuuden tuoksu, herättävät hellyyttä, ihastusta, kaipuuta.

Lempiruokaani on paljon ja kaikkialla, ikävä kyllä. Sushi, kaalikääryleet, paistetut silakat, fetasalaatti, pitkät viinerit, höyrymakkara raa’alla sipulilla sekä hedelmät ja marjat. Myös seisovien pöytien äärillä notkun mielelläni. Intialainen todella tulinen ruoka, NAM! Tyttäreni on vegaani, ja se muokkaa myös minun ruokalistaani yhä enenevässä määrin.

Luonteeltani olen ulkopuolinen, jossain muualla, vankka, masentumaton, uskollinen ja avara. Helposti tutustuttava, vaikeasti tunnettava.

Rakastan aamuja ja iltoja, saunomista, olohuoneessa tanssimista, hiljaisuutta ja melua, syvää metsää, pieniä seikkailuja, värikkyyttä, runsautta, rapistuneita kujia, kuumia portaita, kuivien männynneulasten tuoksua sekä konkreettisia tavaroita, joilla on vain yksi toiminto.

Minusta piti tulla isona näyttelijä, urheilija tai kilpa-autoilija. Ei tullut, mutta kaikki hekin elävät yhä minussa.

Toivon, että me kaikki löydämme oman kolomme, joka ei ole lokero, eikä tiukka laskos.

Kaikki on hyvin.

Ystävällisin terveisin,

Nina

 

PS Melkein unohdin tärkeimmän. Lempivärini ovat yleensä voimakkaita. Vihreät, punaiset, keltaiset ja nykyään sinisetkin. Tumma petrooli ja sinappi innostavat ehkä eniten juuri nyt.