You are currently viewing Tärkätyt kukat

Tärkätyt kukat

Tulin ulos tuulikaapista viedäkseni asiat riittävän pitkälle. Hylkäsin tutut kaulat ja turvalliset ranteet. Avasin liimaseoksen, jolla kankaista tehdään patsaita. Kovetin kukkaseni, mutten sydäntäni. Sen en anna koskaan kovettua. Pidän sen sykkeestä. Sen lempeydestä.

Kukkaveistos. Kovetetut kukat. Hard Tex. Seinätaidetta. Taidekäsityö.

Toisinaan on ihan asianmukaista mennä liiankin pitkälle.

Tärkätyt kukkaset. Taidekäsityö. Erilainen veistos.

I Escaped!

Strategiapelien klassikko sisältää monia eri säännöin pelattavia otteluita. Pelissä ollaan edellä, pidetään varalla ja toisen pitää arvata, mitä kuvassa tapahtuu. Kuumaa keittoa laitetaan kylmään lasikulhoon ja toisinpäin, kaikenlaisia projekteja ja kampanjoita pistetään alulle, välillä ammutaan soppatykeillä ja vaaditaan “huomiota”, kun kaivataan lisää ongelmia herättämään mielenkiinto. Kuivakaapissa on aina nopeat draaman ainekset kahdessa sekoitepussissa. Ihmissuhdepeli on yksinkertaistettuna eräänlaista laivanupotusta. Ehkä erikoisinta pelissä on se, että häviäjä saattaa myöhemmin voittaa kokonaispisteissä.

 

Ihmissuhdepelissä käytetään yllättävän usein soittamiseen rikkinäistä puhelinta. Pyroteknikko laittaa puita pesään, jolloin tuloksena on vähintään savua ja lämpöä. Usein nähdään jopa nopea palaminen eli räjähdys tai kokonaan hallinnasta riistäytynyt tila eli tulipalo.

 

Uuden vuosituhannen vaihteessa matkakokoisena ilmestynyt sorminäppäryyspeli hyväksyttiin vihdoin täysivaltaisena perinteisten intiimipelien joukkoon. Mielen- ja kielenterveysliiton palkinnot saaneella pelillä on läheiset suhteet myös perinteiseen bingoon sekä taktiikka- ja roolipeleihin. Sooloversiossa Pasi ja Anssi ovat kaikki, mitä pelaaja vain keksii kuvitella. Tutustumispelinä parhaimmillaan tajunnanräjäyttävä. PUFF! Kaksin- tai moninpeli voidaan yhdistää helposti osaksi muita pelejä, kuten pullonpyöritystä. Sivuvaikutukset toivottavia. Huojuvan tornin kaatuminen on vapauttavaa. Ja, tyhjälle tilalle on aina käyttöä.

 

Ihmissuhdepelien hiljaisimmat pelaajat löytyvät usein huoneista. Huonepakopelissä kerätään lukkojen avaamiseen vaadittavia oikeita koodeja. Vaihtoehtoja ei ole, on vain kompia ja retorisia kysymyksiä. Peli on mieletön, sillä siirroilla ja valinnoilla ei ole lopputulokseen vaikutusta. Seuraus on aina sama, leposykkeen kohoaminen ja elämän lyheneminen. Turvapaikkaa ei ole. Janoisen vampyyrin hallitsemasta kummitustalosta saattaa paeta enintään ulkomaailmaan, jossa odottavat nälkäiset zombit. On vain jatkuva pako, joka ei lopu edes viidenteen tuotantokauteen.

 

Ylläesiteltyihin ihmissuhdepeleihin variantteineen pääsee mukaan monivaiheisten valintakokeiden kautta. Kaksinkertainen painoarvo annetaan ulkonäköpelin hyville tuloksille. Ulkonäköpelin vannotaan perustuvan tutkittuun tietoon. “Mutta, mitä sitten?” ihmettelee jo kymmenen kertaa sisäänheittopeleissä reputtanut. “Pitäisikö sen jotenkin lohduttaa?”

Ajanmukaistettu “Special Edition for Women” on klikkijournalismin suosikkeja. Kandidaatti etenee laudalla arpakuution osoittaman pahan silmän määrän. Sitä pidemmälle pääsee, mitä enemmän kadehtijoita ja rintaanampujia löytyy. Tavoitteena on lisäosia ja osamaksusopimuksia hankkimalla pyrkiä vastaamaan keinotekoisia ja fysiikan lakien vastaisia ajan ihanteita. Ykköset on hyvä pitää alla niin kauan kuin mahdollista. Tuttu naiseuden tähti -niminen jalokivi avaa ovet jatkoon. Se ei ole välttämättä hoitava kivi. Tai, edes käytössä kovinkaan kestävä.

(Tralli ja kepinkantajat)

 

Unohda Makrame. Kovetetut kukat. Hard Tex. Taide. Art.

Kerrostuma

rauhassa

yksi asia kerrallaan

kasvava

kuin New Orderin

Blue Monday”

varovasti nostaa päälle

läpihengittävän

uuden kerroksen

joka sekoittuu vanhaan

joskus yllättävästi leviten

kuin vesiväri kostealle paperille

väleissä pieniä pullistumia

kohokohtia

Kangaskukat tärkättyinä. LIikkumattomuus.

Lammaspaisti

ihminen on kuvioita

jotka ovat

lomittain

limittäin

ketjussa

usein päällekkäin

niin että vain uloin näkyy

josta aiheutuu harha

että ihminen olisi yksi

 

ihminen on vuodenaikoja

säätiloja

sato- ja katovuosia

kausimakuja

eikä pitkää juhlatonta aikaa

aina seuraa kekri

(Mantelinperijä)

Bouquet. Kukkakimppu. Neilikat. Ruokapöydän kaunistus.

Ihanaa sadepäivää sinulle!!

Kirjoittele ajatuksiasi!

Terveisin,

Nina

Vastaa