You are currently viewing Sata viilenevää idylliä

Sata viilenevää idylliä

Sata viilenevää idylliä

Raapalekirjaa on mahdollista tilata myös minulta suoraan (nina.reunanen@mbnet.fi) hintaan 7,90€ plus postikulut 5,90€ (XXS-lähetys kotiin).

*******

”Sata viilenevää idylliä” sisältää sata raapaletta. Myös takakansi ja sisällysluettelo muodostuvat  tasan sadasta sanasta.

*******

Katu Alankomaissa

Esitelty

Vauvat on kurkkuja. Ne ei saa olla skolioosissa tai liian laihoja tai vetisiä. Muuten ne putoaa käyriltä ja se särkee kaikkien päissä.

Aikuisten pitää nukkua suurin osa ajastaan taloissa. Jos ne asuu liikaa teltoissa tai rannoilla, ne pitää tappaa pois kärsimästä, sillä ne on karkureita, jotka luulee, että täällä on vaan kivaa, vaikka toisten täytyy käydä töissä paikoissa, joissa suurin osa porukoista on vittumaisia narsisteja.

Suomi on maailman paras maa, sillä me ollaan sotasankareita. Joskus meidän täytyy avata vaimo nähdäksemme, onko sillä meidän salaisuutemme hallussaan ja siinä samalla syntyy uusia salaisuuksia, joista saa elinkautisen tai ainakin paljon lähes ilmaisia lääkkeitä.

Rantakatu Nizza

Köyhät

Kohtaamillani oli valtava ihmisen nälkä, joten heidät ohjattiin syömään lehmää ja muita tuotantoeläimiä, sillä ihmisistä ei saanut näillä main enää nautiskella. Ihmiset oli rauhoitettu sillä tavalla, että heitä sai tappaa ja hakata mielin määrin, muttei syödä tai valmistaa heistä vaatteita tai käyttöesineitä.

”Kosketa minua”, pyysin illalla mieheltäni leväyttäen kellastuneelle kankaalle suurimman elimeni, mutta hänen kätensä olivat torson raajoja.

Meille naisille opetettiin, että mies haluaa aina kaikkien kanssa. Olin toki tyytyväinen murtaessani taas yhtä tympeää uskomusta, mutta Eevan kypsä viikuna oli jo poimiessa halkaistu. Ready to eat, ja sellaisenaan helposti pilaantuva.

Söin jääkaapista päivällä grillaamani porsaankyljyksen. Sormiin jääneellä rasvalla vapautin itseni.

Linnan piha luxemburgissa

Myöhemmin

Rakkaudesta oli luontevaa siirtyä tappoihin, rakkauden jatko-osiin. Ajan myötä onnellisten loppujen välttämättömyyttä alkaa epäillä. Ihmisenmuotoiset täyttymykset ovat penkkareiden halpoja karamellisekoituksia, ja kun appelsiininmakuiset loppuvat, sitruunaisten kohtalona on häälahjaksi saatuun Mariskooliin kivettyminen.

Rakkauden elämänkaaressa kyse on aina ilmaamisesta. Alussa ilmataan viinejä, lopussa kylmenneitä pattereita. Miehet kiertävät ihmisruuveja vastapäivään, ja verivahingot turvottavat laminaatit piloille. Naiset puukottavat miehiään kymmenen kertaa kurkun alueelle saadakseen lorinan päänsä sisällä hiljenemään.

Kovat äänet ovat aina vaarallisia, sillä ne luhistavat keuhkot.

Romantiikan jälkeen tulevat dekkarit. Ei koskaan toisinpäin. Kun on jo kerran tappanut, nähnyt miten pieneen tilaan ihminen mahtuu, kartanon ylimieliselle perijälle keksii parempaakin käyttöä kuin hänen naimisensa.

Lintulampi Elst

Vastaan

Kaikenmaailman, kaikkea sitä, herranjestas, eikä siitä mitään taaskaan tule. Miksei kukaan, miksi minä, miten sillä voi olla?

Seuraan sitä ja näen, miten sisäsiittoinen, laiska ja pahantahtoinen se on. Se on niin tyhmä, että luulee kuuluvansa kapeaan parhaimmistoon. Se uskoo velkaan, syntiin ja kostoon. Sitoo minut itseensä syyllistämällä ja ruokkimalla huonoa omaatuntoani punaisella, pehmeällä lihalla.

Sillä on kaikkien liikkeiden kanta-asiakaskortit, koska sitä pidetään luotettavana ja uskollisena. Pimeissä kellareissa se riisuu harmittomuutensa yhtyäkseen fariseuksiin, ääriliikkeisiin ja raiskaajiin.

Se levittää pahoinvoinnin perinnettä Hand made -tarralla ja istuu kotimaisten joutsenten selissä.

En pääse siitä, sillä se väittää olevansa minä ja voimattomana noudattavansa vain käskyjäni.

Asuntolauttoja Alankomaissa

Perilliset

Elokuvista tutut ilmavoimien kalustot murtavat äänivalleja. Ihmiset eivät osaa päättää, onko niiden näkyvä läsnäolo merkki turvallisuudesta vai sen puutteesta.

Viikonloppuisin harmaassa kivitalossa piiskataan rytistettyinä vaaleanpunaisina nenäliinoina kukkivilla oksilla, eikä se ole yhtään niin nöyryyttävää. Punaisella pyssyllä ammutaan rakkaisiin kauniita reikiä. Luoteja, jotka tulevat ulos siisteistä sydämenmuotoisista aukoista.

Pehmeä untuva on revitty lintujen poikasista. Höyhentyyny tietää, että kun äiti on syöty tai muuten vain loppu, lapsetkin on paras tukehduttaa. Hellin äidin käsin, joita on hoidettu kookoksentuoksuisella rasvalla, kuristetaan hiljaiseksi se, joka selvisi ensimmäiseltä kierrokselta.

Pihalla eilisen ulosteet kasvavat jo ennenaikojaan vanhentuneen vauvan nukkaa, ja sisällä rakkaus on pukenut perheen ylle kuolinvaatteet.

Arnhem iltahämärässäVastaa