You are currently viewing Huopuuko se koskaan?

Huopuuko se koskaan?

Hiuksillani on ihan oma halunsa muuttua huovan kaltaiseksi teokseksi. Se vanha ohje, sata harjanvetoa per päivä, pelastaisi minut tältä huopahatulta, joka ei liikoja imartele kantajaansa. Imurointi ja hiusten harjaaminen, miksi ne tuntuvat vaativan itseään enemmän. Hiusongelmiin minulla auttaa sama kikka, jolla hoitelen muutkin ihonhoidolliset asiat. Ruokaöljy. Kauneudenhoitofilosofiani kuuluu: Jos sitä voi syödä, sitä voi varmasti käyttää myös ulkoisesti.

Huovuttamalla tehty pullopussi.

Vanuminen ja vanuttuminen nähdään usein epätoivottuina asioina. Villapaita on vanunut muodottomaksi. Tai sitten villakuidut ovat kiinnittyneet toisiinsa, ja se on kutistunut nukkekokoon. Kaikki tällaiset täydelliset tai osittaiset muodonmuutokset, metamorfoosit, ovat kiinnostavia. Syntyy uutta, eikä koskaan voi olla varma, mitä. Voi vain todeta, että ”Wow, eipä olisi tullut omaan mieleeni”. Aina ei vain kykene suhtautumaan kaikkiin elämän mukanaan tuomiin sarana- ja taitekohtiin leppoisalla uteliaisuudella. Niin että myhäilisi vain ja sukisi huopunutta partaansa, jonka varmasti senkin ikä yllätyksenä vielä leukaperiin liimaa.

Huovuttamalla tehty näyttävä kaulakoru.

Kovia faktoja pehmeästä huovuttamisesta:

Löyhä neulos huopuu helpommin. Huopakynä on ihan vaan tussi. Huovutus kutistaa aina. Huopatossutehtaalla ei ole hiljaista, mutta huopikkailla voi hiippailla niin haamumaisen äänettömästi, ettei edes äiti herää. Huopatassut ovat itsekiinnittyviä, ja ne suojaavat lattiaa. Huopa on täkki on torkkupeitto on viltti on usein enemmän koriste kuin käyttöön. Tosin itse käytän huopaa ihan joka päivä. Se on niin lohdullinen. Viltin alla on toinen koti.

Huovutetuista palloista tehty kaulakoru.

Kun yksittäispakkauksen aika on ohitse,

lämmin vesi, rakkaus,

suomumme takertuvat toisiinsa,

 

välillä pistelemme toisiamme huovutusneuloilla,

sillä rakkaudessa

toinen toistaan huovuttaa.

Huovutettu kukka.

Hyvät ominaisuudet, huopaa, villaa.

Lämpö ja pehmeys.

Ilmavuus ja joustavuus.

 

EIkä kaikkea likaa tarvitse ottaa itseensä.

Luonnonkuitu.

Huovutettu kaappi. Satujen pikku kaappi.

Periaatteessa huovutus on kuin käsienpesua:

saippua, vesi ja liike.

 

Molemmilla on tervehdyttävä vaikutus.

Helppo huovutettu koru.

Muistin taas, että jos kosken persikan nukkaa, sen jälkeen en voi koskea poskea. Muistin myös, mitä tapahtuu, kun banaanit jäävät kulhoon liian pitkäksi aikaa.

Nappeja ja huopapalloja helposti tehtävässä kaulakorussa.

Jos kaipaat jotain hullua ja hauskaa, jopa hullun hauskaa katsottavaa, Netflixissä pyörii Buba. Ja tottahan se on, yhä useampi lintu käyttää nykyään masennuslääkettä. Toiseksi, paskuuden pankkikirja on loistava keksintö. Kolmanneksi, pienet kivut, pienet palkinnot.

Pate, lapinporokoira ja emäntänsä, Nina Reunanen, auton lasissa.

Tässä kaikki, ei yhtään mitään huopumisesta, sillä asian vierestä käy polku tähän tupaan.

Ystävyydellä,

Nina

Vastaa